Een huis kopen in Duitsland

Een huis kopen in DuitslandDe regelgeving die gepaard gaat met het kopen van een huis in welk buitenland dan ook is uiteraard anders dan in Nederland. Neem bijvoorbeeld Duitsland, waar een voorlopig koopcontract niet bestaat. Er is een verschil in overgang van bezit en overgang van eigendom. Uiteindelijk wordt een nieuwe eigenaar ingeschreven in het Duitse Grundbuch. De inschrijving in het Grundbuch kan een tijdje duren. Dit heeft te maken met het vaak lange traject dat gepaard gaat met het uitzoeken van eventuele schulden die nog kunnen rusten op het vastgoed, of alle vergunningen compleet zijn, of de gemeente haar recht van eerste koop wil uitoefenen, etc.. Dit zijn zomaar een paar afwijkende zaken. Wij hebben zelf huizen in Duitsland gekocht en verkocht en weten wat daar zoal bij komt kijken. Het is zaak om alles goed uit te zoeken bij de verschillende instanties, Amten, nutsbedrijven, etc. alvorens over te gaan tot een transactie. Een fout maken kan vaak kostbare gevolgen hebben. Vraag ons voor begeleiding bij het koop- of verkoopproces.

persoonlijk advies

Wilt u meer weten over het kopen van een huis in Duitsland? Neem dan contact met ons op. We vertellen graag over onder andere de volgende onderwerpen:

de Duitse notaris – een koophuis in Duitsland – tweede huis – regelgeving in Duitsland – financiering van Duits onroerend goed – hypotheek – kopersbegeleiding – belasting – verzekeringen – koopcontract – bankcontact – de bank – provisie – overdrachtsbelasting – Kadaster – Grundbuch – Flurkarte – het roer om – beleggingspanden in Duitsland – rendement – bemiddeling – vragen op financieel gebied – lenen – persoonlijke lening – huurkoop (huurkoop is een financieringsvorm waarbij de eigendomsoverdracht aan het eind van de periode plaatsvindt. Huurkoop komt vaker voor in Duitsland) – prijsvorming – grond – verhuurmarkt – etc..
  , , , , ,